Genom att jämföra och välja det billigaste mobilabonnemanget kan stora summor sparas varje år. Hur jämförs de olika abonnemangen och vad kan göras för att få så billigt alternativ som möjligt?

Att jämföra priser på olika mobilabonnemang kan ske på flera olika sätt. Det går exempelvis att gå in till en återförsäljare av mobiltelefoner och få hjälp men det innebär att personalen bara kommer att lyfta fram de operatörer de har samarbeten med.

Ett annat alternativ är att gå in på varje operatörs hemsida, skriva ner deras erbjudanden, och ställa dem mot varandra. Det är tidsödande och många vet inte ens vilka olika operatörer som finns att välja mellan.

Det enklaste alternativet är att besöka jämförelsesidor som listar olika abonnemang utifrån olika faktorer. Det går exempelvis att hitta:

 • Det billigaste mobilabonnemanget
 • Operatörer med bäst täckning
 • Abonnemang där surf kan sparas månad för månad
 • Jämföra bindningstid och andra avtalsvillkor

För att säkerställa att jämförelserna verkligen är korrekta kan ett par olika jämförelsesidor besökas. I vissa fall finns det nämligen sidor som inte uppdateras i samma takt som priset på de olika abonnemangen förändras. Men med denna väg bör det billigaste mobilabonnemanget hittas inom fem minuter.

Tips – Gör billiga abonnemang till det billigaste mobilabonnemanget

Även om olika abonnemang ställs mot varandra och lägsta priset väljs så finns det ytterligare vägar till ännu lägre pris. Så här kan ett mycket billigt abonnemang bli det allra billigaste mobilabonnemanget!

 • Utnyttja prova-på perioder
  Det är mycket vanligt att mobiloperatörer erbjuder halva priset under de tre-fyra första månaderna. Det innebär att det finns abonnemang som kostar under 50 kr per månad, men bara under denna period. Men genom att utnyttja ett sådant erbjudande och sedan flytta över till nästa operatör går det att få ”halva priset” i minst ett år, eller mer.
 • Pressa ner surfen
  Det som framförallt avgör priset är hur mycket surf som ingår. Det innebär även att personer som kan ”pressa ner” sin surfmängd kan få ner priset.
 • Billigaste mobilabonnemanget för familjen?
  Antingen får varje familjemedlem ett eget abonnemang – eller så delar familjen på ett enda stort. Beroende på hur många GB som behövs, samt familjens storlek, kan det vara billigare att teckna ett stort familjeabonnemang än att teckna ett separat abonnemang för varje person.
Så hittas billigaste mobilabonnemanget