Assistentyrket passar för den som gillar att arbeta med människor. Det kan vara både krävande men också otroligt lärorikt och något som kan ses som en fördel är att man sällan behöver någon speciell utbildning. En annan fördel är att det finns jobb var man än befinner sig, vare sig det är långt uppe i norr eller längst nere i söder.

Personliga assistenter behövs alltid – överallt

Det finns en stor efterfrågan på personliga assistenter i stort sett i hela landet. Många assistansbolag är rikstäckande och andra mer begränsade. Likt för dom flesta som är av mindre storlek är dock att dom arbetar över hela län snarare än enbart i en stad. Ett assistansbolag som håller till i Karlskrona har alltså möjligen brukare över hela Blekinge. Brukarna finns ute på landsbygden så väl som inne i storstäderna – det är vanliga människor bara det att dom behöver lite extra hjälp. I stort sett alla län och städer har behov av fler assistenter – både rikstäckande assistansbolag och dom som är lite mindre.

Vad innebär jobbet?

Att arbeta som personlig assistent skiljer sig otroligt mycket beroende på hur brukarens liv och vardag ser ut. En del personer som är beviljade assistans behöver hjälp med i princip allt medan andra befinner sig mer i en rehabiliterande fas. En del av brukarna spenderar mestadels av tiden hemma eftersom dom kan ha svårt att ta sig ut, medans andra har ett väldigt aktivt liv med många olika aktiviteter. Oavsett fungerar man dock som den förlängda armen som hjälper till där det behövs och man är minst sagt en viktig del av personens liv.

Hur hittar man jobb?

I assistansbranschen behövs som sagt nästan alltid folk. Om inte fast anställda så vikarier och det finns ofta chans att få jobba ganska mycket även som vikarie. Men hur hittar man egentligen jobben? Ponera att du bor i Karlskrona och är på jakt efter ett jobb som personlig assistent. Som tidigare nämnt arbetar assistansbolagen ofta över större områden än bara i en stad, så just här är det klokt att kolla upp vilka assistansbolag som finns i hela Blekinge. Eftersom det ofta behövs extra folk är det bara att höra av sig och berätta att man finns. Besök gärna några företag som är verksamma i Blekinge personligen för att lämna ditt CV och dina uppgifter. Chansen att det faktiskt räcker är stor – åtminstone för att få in en fot och komma igång som vikarie.

Jobba som personlig assistent