Företagslarm – vad inkluderar ett sådant?

Som företag hyr eller äger man ofta en lokal. Det kan till exempel vara för ett kontor, en butik, ett lager eller annan slags företagsverksamhet. Gemensamt för en företagslokal av olika typer är att lokalen ofta är tömd på folk vissa tider på dygnet, framför allt nattetid. För att vara säker på att ens lokaler, utrustning och material är i säkra händer så vänder sig många företag till larmfirma som sätter upp och aktiverar ett företagslarm. På så sätt kan man vara lugn när man lämnar och låser dörren till jobbet.

Vad ingår?

Numera finns det en stor mängd företag och firmor inom larm och säkerhet som riktar sig mot företag. Vad dessa firmor erbjuder i ett paket för företagslarm kan såklart skilja sig åt en del från firma till firma, men det finns vissa generella grejer och detaljer som brukar ingå hos de flesta när man skaffar ett företagslarm.

Fria utryckningar

Fria utryckningar av väktare brukar ingå som tjänst hos i princip nästan alla larmfirmor, oavsett vilken anledning som ligger bakom att larmet gick. Väktaren åker ut till företagets lokaler där larmet utlöstes, och det bästa vore om väktaren har tillgång till en nyckel för att ta sig in i lokalen. Det ger väktaren möjlighet att kontrollera så att allting står rätt till invändigt som utvändigt. Naturligtvis har väktaren ett nära samarbete med räddningstjänst och polis, om dessa instanser skulle behövas. Den personal som tar emot samtal på larmfirmans larmcentral dygnet runt är erfaren och utbildad och kan sätta in den åtgärd som krävs direkt.

Övervakad larm- och informationsöverföring

För att göra ett företagslarm och dess system så säkert som möjligt, så är all information och kommunikation mellan företagets larm och larmfirman krypterad. Lokalen eller anläggningen är alltid, dygnet runt, uppkopplad till larmfirmans system vilket i sin tur innebär att man aldrig behöver oroa sig att larmet inte ska gå när eller om en incident skulle ske.

Teknisk service

En larmfirma gör allt för att kunderna alltid ska känna sig så säkra som möjligt. Därför erbjuder många firmor också gratis teknisk service. Som kund kan man då vara lugn och lägga sin tid och regnigt på sitt företags kärnverksamhet istället.

Företagslarm – vad inkluderar ett sådant?