Har du tagit på dig rollen att anordna företagets konferens? Är ni enbart ett par personer på företaget bör det inte vara allt för svårt att styra upp allt. Men annars kan det vara bättre att ta in hjälp. Det finns ett generöst antal konferenslokaler i Göteborg för de som vill hålla event. Att hitta rätt kan vara en konst även för de med erfarenhet av konferens.

Besök denna sida: foretagskompassen.se vid behov av konferens i Göteborg.

Konferenslokaler i Göteborg

Många företag bokar konferenslokaler och boende 3 – 5 månader i förväg. Detta långt innan själva programmet är bestämt. Därmed får de anställda tid på sig att planera ”livspusslet” vilket innebär att fler kan följa med. Dessutom kan valda konferenslokaler även påverka förutsättningarna för boende, upplevelser som ska bokas osv.

Anläggningen skapar den röda tråden

Kreativ konferens mitt i Göteborgs stadspuls? Eller rofyllt och avslappnat i en herrgård i Mora? Människor påverkas kraftigt av omgivningen – medvetet eller omedvetet. Därmed bör även val av konferenslokaler styras av vilken ”röd tråd” som ska skapas.

Transport till konferenslokaler i Göteborg

Förväntas vissa anställda åka hem på kvällen och återkomma dagen efter? Då behöver konferensen vara relativt nära den ordinarie arbetsplatsen. Finns det enkla parkeringsmöjligheter eller kollektivtrafik? Om ni förlitar er på kollektivtrafiken – när går sista bussen hem? Kommer det besökare från flera olika städer i Sverige finns fördelar att söka efter konferenslokaler relativt nära en flygplats eller tågstation. Kommer deltagare från Umeå och Malmö för att vara med i en endagskonferens i Göteborg kommer de till stor sannolikhet komma med flyg. Det gäller att optimera tiden tillsammans varpå lokaler kanske ska hyras på flygplatsen eller på något hotell precis bredvid.

Ha inte för tätt schema

Det är otroligt lätt att vilja pressa in ”så mycket som möjligt” under den avsatta tiden. Men är det värt det? Det viktiga är inte att hinna med mycket – utan att få mycket gjort. Att de anställda verkligen tar till sig informationen, interagerar och skapar ett värde för framtiden. Börja gärna med att skriva ner ett par tydliga mål med konferensen. Hur kan ni uppnå dessa mål? Vilka konferenslokaler behöver bokas för att dessa ska underlätta möjligheten att nå målen? Vad behöver ni ta upp och vilka tider ska konferensen vara på?

Anlita konferensarrangör

Varför lägga ner timmar av arbetstid på ett arbete – som någon annan kan utföra gratis? Ska ni hålla konferensen i Göteborg finns minst ett tiotal eventföretag som kan ta på sig uppdraget. De bokar resan, hotellet, upplevelsen och konferenslokalen utan att denna service kostar något. Det beror på att de får provision från de företag som de bokar in gästerna hos.

Enkla tips inför företagskonferensen