Du kanske har en rostig gammal kolgrill stående i ett hörn av trädgården därhemma? Om så är fallet är sannolikheten stor att den blir täckt med spindelnät titt som tätt då den används ganska sällan. Då är det lätt att förstå att du kanske inte känner dig särskilt trygg med att grilla generellt och i synnerhet inte i offentliga miljöer. Men med en grill för offentlig miljö blir faktiskt grillningen i den offentliga parken säkrare.

 

Detta till trots finns det många belackare som är rädda för att använda de välanvända gamla grillar som är tillgängliga för offentligheten. Men du behöver inte vara rädd för att göra detta – det är faktiskt säkrare att använda dessa än vad du tror. Du behöver kanske bara rengöra grillen lite grann före användning och veta hur den ska användas på ett säkert sätt. Läs vidare så förklarar vi mer!

3 tips som ger dig mod att använda en grill för offentlig miljö

Vi har förståelse för att du kanske känner dig lite skraj inför att använda en grill för offentlig miljö till bakgården på bostadsrättsföreningen. Men med hjälp av tipsen nedan hoppas vi att du ska finna mod att göra detta. Vi vill bland annat tipsa dig om att:

 

  1. Rengör grillgallret så gott det går. Det första du bör göra när du ska använda en grill som är belägen i en offentlig miljö är att rengöra den. Börja med att rengöra grillgallret – det behöver inte bli skinande rent men borsta gärna med en grillborste eller lite ihopknycklad folie. På så vis kan du avlägsna eventuella matrester och liknande som har fastnat på gallret. Se även till att ta bort eventuell aska eller skräp från botten av grillen.
  2. Använd folie när du grillar om du vill. Du kanske inte vill grilla direkt ovanpå grillgallret när du är ute i det offentliga rummet. Men då kan du med fördel använda lite folie som du täcker över grillgallret med. Stick sedan några hål i folien innan du tänder grillen.
  3. Städa upp efter dig. När du har grillat färdigt är det viktigt att du städar upp efter dig och rengör grillen på nytt. Detta för att du ska lämna grillen i gott skick till nästa person som vill använda den.
Med en grill för offentlig miljö blir grillningen säkrare